God dag.

Idag vaknade vi relativt tidigt.. vid 11.. :P vi käkade frukost, ägg som vanligt! :P haha. sen begav jag och kakan oss till Catalunya.. där det ligger en massa ahopping affärer.. vi orkade dock bara med Bershka och HM. köpte mig ett par nya legging eftersom jag lyckas ta sönder dom andra.. jag och leggins går definitvit inte ihop.. men de är skönt att ha på sig minsann! :) Vår tvättmaskin strular nu igen .. så jag fick köpa mig en billig kofta på Bershka istället eftersom alla mina koftor ligger dyngblöta i vår underbara tvättmaskin. Nu ska jag och kakan laga mat, fiskpinnar med pasta och ketchup.. kan man kalla det lite svenskt iaf? :)

Nu ska jag sumera veckan som gått..

Förra helgen

Fredag: Vi jobbade till tre.. kom hem och tog det mycket lugnt.. hade väl lite planer på att gå ut senare på kvällen.. iaf blev de så att vi stod för förfesten.. Det va Jag, Kakan, Johanna, Ida, Niklas, Filip, Alexander, Li, Amanda och Carro...det va ju trevligt minsann! :) Men sen bestämde jag och Ida oss för att stanna hemma ändå.. kände väll att vi ville spara oss lite tills lördagen.. men Kakan, Johanna, Alexander Filip och Niklas drog ut iaf. Li, Amanda och Carro drog till en bar eller nått i den stilen.. som sagt jag stannade hemma. :P skönt för dagen efter...

Lördag: ..började vi dagen med att dra till Catalunya och shoppa.. de andra va la lite smått sega.. vi kom hem och vilade lite för att senare göra oss i ordning igen för att sendan dra till de wonderbara Catwalk.. Alexander och Niklas kom till oss senare.. och vi firade min födelsedag där lite också.. eftersom jag fyllde år på söndagen! :) Jag hade svin kul, tack alla för det :)

Söndag: Lite segt va de allt... vi va bara hemma och tog det lugnt :)

Veckan som va då...

Det har inte hänt så mycket.. vi va på Ryan's i torsdags.. det va riktigt trevligt! :) det va match på tv .. Barcelona - Espanyol.. ska jag kanske nämna att ryan's är en sportbar. :) trevligt som sjutton va det iaf.. Sen så har vi inte gjort så mycket.. gått lite runt här och kollat i affärer.. :)

Igår tog vi det bara lugnt! :) kakan va sur över det men är nog glad idag över att hon inte gick ut! :) för ikväll ska vi slå klackarna i taket! :D

Ah juste, i veckan fick vi veta att 5 pers ifrån "socks for her" fick gå eftersom de inte säljde så bra... hela den kampanjen har ju gått dåligt! de äår riktigt tråkigt.. eftersom de började samtidigt som oss! nog om det..

Hoppas ni får en trevlig helg där hemma :)


Puss&kram

Ännu en helg här i Barcelona!

Nu sitter man här vid
köksbordet, har precis kommit hem efter jobbet och ja.. låt mig säga att jag är jävligt trött.. idag va de assegt på jobbet.. har mest fått en massa utskällningar av tanter idag vilket inte är så trevligt! MEN en rolig sak, jag fick ringa hem och sälja! så jag plingade Mamma, Mormor, Sanna och Emeli.. Alllla ville ha mina evita trosor för dom är såå fina :D Haha.. Underbart! Vi planerar på att dra till Razzmatazz ikväll men jag vet inte om jag vill med. känner inte för det alls.. känner mig lite ur gängorna om man säger så.. vill mest bara sova faktiskt ;O men vi får se hur jag gör minsann! Har inte fått mitt paket hemifrån sverige än minsann! känns lite tråkigt.. tänk om jag aldrig får det liksom.. :/ JAG VILL HA!!!

JA JUSTE.. jag berättade ju om tjejen Linda som kom igår från Barcelona-Home och skulle kolla på lägenheten.. igår efter att hon gått.. så går inte vår balkongdörr på baksidan att låsa och dt känns jävligt otrevligt och i morse när vi skulle upp på morronen så gick det inte att spola på toan.. Inte kul (!!!)... Så nån snubbe som tydligen ska va tekniker på Barcelona-home kommer hit snart och ska ta sIg en titt på toaletten men dörren får vänta tills måndag,
ah de känns ju skit nice. verkligen bra. hurra och grattis till oss alla! - Jag kommer inte våga lämna lägenheten.


nu ska jag vila. för jag behöver det! "försov" mig i morse typ så vi fick ta metron, gosh vilken upplevelse! :)

Men iaf, de va skoj att prata med nära och kära innan idag! :)

KramKram






KANSKE?!
Update; Nu har jag vart och köpt spanskt kontantkort från yoigo.. det blåser här i barcelona som satan och jag fryser. det är dock inte kallt ute. Det har inte kommit nån gubbe för att kolla på vår toalett vilket gör mig förbannat irriterad. Jag vet inte om jag vill ut ikväll.. får kolla hur jag mår sen.  Jag mår konstigt.. undra om de är för att jag inte käkat än .. vi får väl se senare! Adios.



UPDATE NR 2. ; toaletten äro fixad.



det är torsdag och bara 3 dagar kvar till den "stora dagen"..

På söndag kommer dagen då jag blir ett år äldre dvs oldie woman. Jag vill faktiskt fira hemma men tror att det kommer bli nice här med! :) Idag har jag jobbat dag.. det va väl helt underbart.. :P Haha.. Jag va ett (!!) sälj från mitt mål vilket gjorde mig en aning sur men å andra sidan va de ganska skönt att veta att man var så pass nära iallafall.  Ska snart ut och gå en sväng för att köpa frimärken och en sjal kanske! :) - Vi får see! Jaha, mer då..  Juste, Barcelona - Home tjejen va här nyss och kollade in alla fel vi hade anmärkt på lägenheten, and guess what?! - JO, kakan ska få en ny sääng! :D Orättvist. Hoppas den inte är fråpn nått "Dump" någonstans! Och, i helgen ska vi la ut även om pengarna börjar sina lite .. så de får bli en lugn helg och födelsedag minsann..

Gud idag trodde jag att jag skulle smälla av!

Idag hade jag ett samtal där adressen stod på någon Gunnar.
Emma: Hej mitt namn är Emma och jag ringer från Evita.. Jag söker Kvinnan i huset.
Mannen: Va sa du?
Emma: Jag söker kvinnan i huset.
Mannen: Jaha, men vänta lite då.
Efter en stund hör jag någon komma till telefonen. när jag precis ska börja prata..
.. Hör jag att det är en annan man.  Det va alltså två män.. och det kändes inte så bra.. så jag fick be om att ringa upp...meeeen de tänker jag inte göra! :D känns lite vääääl kinky alltså ;S Hahha.. Usch då!

åh idag ville jag inte gå upp.. det va så skönt att sova. GOD BLESS för BÅT, BÅT BIIIIIIL!! <3

Här kommer lite bilder från vistelsen här. Dom är gamla med det får allt duga! :)









Tillägnat vår kära Tvättmaskin.

Fyyy faan vilken kass tvättmaskin vi har.. den är så seg att den knappt tar ett snurr i halvtimmen .. hur ska detta gå när alla behöver tvätta. PLUS att både jag och kakan har fått varsin rejäl stöt ifrån den. Inte roligt alls och ont gjorde det.  JA, jag är putt på tvättmaskinen. Imorgon kommer Barcelona-Home och kollar på de fel vi har anmält.. bla. kakans säng som saknar några bräder undertill, persiennen på framsidag går ej att rulla ner längre plus att en lampa på toan har krånglat sen vi kom hit. Sen är det lite små saker också. Bäst att säga till såhär tidigt så att vi inte får betala en massa sen. Okej nog om det..
Jaha, vad som händer här nere i Barcelona då.. Joo, vi jobbar och står i.. även johanna och ida har kommit igång nu med! Kul.. det blir ju inte så mycket tid till frihet så de får helt enkelt vänta tills på helgerna vi har ju trots allt ett jobb att sköta ;D Haha. Igår efters jobbet tog vi oss en liten tur till Park Montjic där vi satt högt uppe på en kulle eller kan man kalla det berg (?) haha.. och käkade picknick och hade det mysigt.. en otroligt vacker utsikt! :) Vi gör inte så mycket på dagarna annars.. det är ett gott humör hela tiden tycker jag iaf och det är ju huvudsaken! :)

Jaja, nu ska inte jag bli långrandig

Och häromdagen ringde jag upp en tant som jag skulle sälja underkläder till..
Råkade säga "jäkligt bra erbjudande" iställat för jättebra erbjudande.. och jag kom på mig ganska snabbt och bad om ursäkt och rättade till det. tanten blev så full i skratt åt mitt lilla snedsteg så hon sa : jag köper av dig för att du svor så fint åt mig! haha.. o sen efter nån minuts skratt så fick jag ett sälj! ;D Och innan tanten hade lagt på hörde jag hon säga " de va en så gullig tjej som ringde.."  - SÅNT BLIR JAG GLAD AV.. :)

Nah nu ska jag sova minsann!

Juste, jag vill hälsa till Ines också! :)

// Emma!

lite drygt en vecka har gått.

Nu har vi bott här nere i Bracelona i drygt en vecka.. en ganska fart fylld vecka om man säger så! Jag har nästan bara positiva saker att säga än så länge! :) Igår va vi ute på en klubb som heter Shoco.. det va helt okej, vi hade skoj och dansade satan! :) tyvärr stängde klubben vid 4 och vi kände väl att vi inte va riktigt färdiga än så vi gick till en klubb som heter Catwalk.. Också helt okej :) Vi hade skoj och ramlade in klockan 6 i morse... Käkade lite "nattamat" och sen somnade vi gott tills klockan 1 halv 2.. då gick vi upp och käkade frukost..  mycket enkel frukost som bestod av knäckebröd och lingondricka! haha mer än så hade vi inte. sen fick vi ta oss i kragen och gå ut och handla.. tanken va att vi skulle storhandla för hela veckan men de va stängt på den "stora" butiken så vi fick ta ett snabbköp istället.. inte alls så billigt så vi handlade bara för ikväll och imon.. Intressant  va! :P Snart ska vi kolla film... Någon skräckfilm tror jag.. sen blir det sängen eftersom vi ska upp vid 7 imon.. Jobbar dag denna veckan och det ska bli nått grymt skönt.. Nu har vi hela eftermiddagarna på oss att hitta på saker.. :) Ja juste imorgon är det Ida och Johannas första dag på Multipartner.. Ska bli kul och höra va dom tycker om det sen :) 

Åh jag längtar så efter att nära och kära ska komma ner hit och hälsa på! Det finns som sagt så mycket att visa.. Och alla saker vi kommer hitta på! :) som sagt.. jag längtar!

Nah nu ska jag gå och kolla film!

Puss&Kram






Testa Barcelonas uteliv ännu en gång! :D

Okej, de va ett tag sen jag skrev nu så tänkte att det kanske va dags! nu är de såhär att jag faktiskt iinte har så mycket att säga eftersom det enda jag har gjort är att jobba! de känns riktigt bra nu så här när första veckan är avklarad! :) Igår tog jag och Ida det lugnt bara medans Kakan och Johanna skulle ut en "liten" sväng! klockan 6 brakar de in..och även en kille vid namn Niklas..  kakan slänger sig på mig... gissa om jag blev rädd! haha! ;D sen va vi vakna ett tag.. till klockan 7kanske! sen sov vi till 1 allihop! och sen vid 3 tog vi  metron till IKEA igen.. skulle köpa hem lite knäckebröd och sådant. sen gick vi och kollade in ett köpcentrum med H&M och Zara bla. Riktigt trevligt! kände väl att plånboken inte riktigt tillåter sånt just nu.. så vi va inte där så länge! Nu ska vi käka o sen ska vi ut och sviiira... första ölen är öppnad och allt är på topp! :D vihörs imorgon mamma förresten! :)


Älskar er..

Förbannat trevligt! ;D

God Middag!

Nu sitter jag här vid bordet och väntar på käk! ska snart dra ner till tanscom för att jobba kväll! är lite trött faktiskt! Har fått skaffat spanskt bankkonto idag och sen skulle vi fixa bokföringspapper också.. meeen de va apmånga som också skulle dit.. så vi hade 20 nummer framför oss.. o de tog la 10-15 min för varje person.. INTE KUL! så vi fick ge upp och gå hem istället. nu ska jag äta! det blir lugnt ikväll så jag skriver lite mer då! :


Adios!

Oh Jistanes, Vilken dag!!

Hej alla där hemma!
Nu sitter det en väldigt trött emma och knåpar ihop detta inlägg! Idag har det varit en händelserik dag och även andra dagen på Transcom. Imorse vaknade vi klockan 5 för att gå upp och äta frukost och fixa till oss lite så att vi skulle hinna gå vid 6 eftersom vi skulle till polis stationen kl. 7. Haha, men 20 över 5 ramlar två partypinglor in genom dörren, då kom Johanna och Ida hem från nattens bravader! Haha, Ja jisses säger jag bara! Jag kan skratta mig lycklig att jag inte följde med ut igår! :) Åter till dagen, Vi kom till polis stationen vid 7 och stod där och väntade.. då visade det sig att de inte öppnar förens kl. 9.. så där hade vi 2 timmar att slå igen.. och jaa, hur gör man det på bästa sätt?! - om nån vet.. kan ni väl hojta till! fy fan va uttråkad man va efter bara 10 min.. o kallt va de.. solen hade inte gått upp ännu och där står vi i kylan.. Men tur va det väl att vi kom så tidigt eftersom kön bara blev längre och längre! Efter vi skaffat NIE nummret gick vi tillbaka till Transcom heelt oventandes om att vi hade ett ställe till att besöka innan vi va färdiga. så väl tillbaks på jobbet inser vi att det finns EN TILL punkt på kartan.. Irriterade som vi va började vi lunka tillbaks åt samma håll som förut.. INTE KUL! men vi fick skylla oss själva som borde läst tydligare. När vi varit på social kontoret bar det av ´hemmåt igen, alltså till Transcom! där vi skulle ha genomgång igen! och vad gör inte jag då? Joo, jag... klantarslet själv somnar lite lätt! så hon får klappa i händerna så att jag vaknar! fanken tänkte jag som ville ge ett gott intryck liksom. men enlig henne va det helt lugnt och hon förstod att vi va trötta, Vilken tur :) och efter det va det  bara säkerhetsutbildningen kvar och han va ju tokstollig! ;O han kunde knappt engelska och inte spanska - han va fransk och såg ut som jesus! ;O fan va illa! SEN fick vi äntligen gå hem! o nu sitter jag här och vi ska laga tacos :) Gottit!

Nu måste jag gå! 

Puss&Kram
 



  
Transcom

Första dagen på jobbet! :)

Idag vaknade vi uppe efter god natts sömn, fy fasen va lite duntäcke och påslakan kan göra! :) Jag sov så gott så gott! Iaf, klockan halv 8 vaknade vi idag spända inför första dagen på jobbet! Vi käkade lite frukost och vid 9 traskadde vi iväg ner mot Transcom. Byggnaden är verkligen unik.. Väl innanför dörrarna möttes vi av en jätte trevlig spanjor som visade oss till köket där vi skulle sitta och vänta tills någon kom och förklarade hur dagen skulle se ut. Inne i köket satt fler förväntansfulla ungdomar som också va där första dagen! Efter bara ett litet tag blir vi indelade i 2 grupper..  Min grupp bestod av 8 sköna personligehter! Alla va goa på sitt sätt! :) Vi satt i ett rum hela förmiddagen och eftermiddagn till kl 1. då fick vi ta lunchrast till klockan 2.. Johanna och Ida va söta och kom ner med fika till oss, baguetter och dricka! :)
Sen gick vi tillbaks till Transcom där vi hade information med en svensk tjej, lite lättare den här gången eftersom förra informationen va på engelska/spanska. Vi fick göra små presentationer om oss själva och sen fick resten av gruppen tycka till. Det va en lärorik och mycket rolig dag idag! :) Jag tror verkligen på det här jobbet och jag hoppas att det är så bra som det faktiskt verkar! Jag är positivt överraskad, aaaand it feels goood! ;D Imorgon ska jag och kakan upp kl. 5 på morronen för att mäta upp dom andra vid polisstationen kl. 7 imorgon bitti för att skaffa våra NIE nummer. sen ska vi till banken och sen tillbaks till polisen för att få nummret på grönt papper eller nått. Sen bär det av till transcom där vi får lite yttligare information. Det kommer bli en tuff och jobbig dag men det ska vi nog fixa, kakan och jag! :) Efter att vi kom hem ifrån Transcom va vi ganska trötta! Hände inte alls mycket faktiskt.. Det är Nasty Monday idag.. funderade på att dra ut på de med dom andra tjejerna men vi hoppade det och det tror jag vi kommer tacka oss själva för imorgon! Näe, nu är det kanske dags att sova. Lägger in lite bilder ifrån gårdagen eftersom vi inte tagit några nya idag! :)




Park Montjic




inne i park montjic



Barcelona, en stad för livet! :)

Idag gick vi upp halv 11 umgefär och käkade frukost! frukosten är väl som i Sverige umgefär.. Ägg, Bröd, Juice, Smör, Ost, Skinka och Knäckebröd. Viktigt att man får i sig så mycket fiber som möjligt! :) Sedan drog vi ut med våra kameror i högsta hugg och gick till Park Montjuic.. En jätte stor park bara ett stenkast ifrån oss! där inne irrade vi runt i timmar och va exalterade över det mesta! 150 kort blev det säkert! tyvärr ger inte korten parken sin rättvisa, det går helt enkelt inte att visa hur fint det verkligen är! Där gick vi lite mer än en mil.. Sen kom vi hem eftersom vi kände hunger! och med trötta ben och sinnen började vi laga mat! Kort därefter tog vi på oss skorna och gick ut igen, denna gpngen skulle vi kolla in vår arbetsplats som vi inte hade gjort än.. vi började gå och efter 40-50 min kom vi fram till World Trade Center nere i hamnen. Vilken bygnad! helt galet läcker :D Så allt som allt idag har vi någ gått lite mer än 2 mil tror jag! Underbart! ;D
och för nån timme sen lagade vi mat igen.. Köttfärssås och Spaghetti, Kanon gott :) Nu ligger jag och kakan här och ska snart sova.. men först ska jag lägga in lite bilder :)

Jag är så himla glad över att alla kommer så bra överens och att vi faktiskt trivs så bra ihop som vi gör! Ingen klagar, alla tar ansvar och det är ett himla gott humör här inne :D skratt nästan hela tiden, ja det känns jätte bra! :)

Lägenheten:




 


Mitt och Kakans rum, vilken ordning.. vaa?


Köksbordet!


Tvbordet!

Och lite från idag!


Johanna & Ida


Park Montjuic



Transcom, rakt fram!


Nu hinner jag inte lägga in mer bilder eftersom det tar en sån himla lång tid så sanna, mamma och eventuellt pappa får vänta tills imon :D

God Natt!


BATTTTEEEEN!

Första inlägget ifrån BARCA!

Så.. Nu har jag äntligen fått tid till att skriva lite i bloggen! :) Just nu sitter Kakan och jag mitt emot varann och skriver i våra bloggar! :) Jag får väl tala för båda dagar i Barcelona.
Dag 1: Vi åkte halv 2 ifrån lidhult.. tog oss till köpenhamn där vi fick vänta tills klockan 8, så flyget gick! Sov ganska hårt på planet eftersom det inte hade blivit mycket sömn innan! Sen tog vi taxi ifrån flygplatsen in till Bracelona-Home. där vi fick gå igenom kontakt och hela köret. Vidare därifrån tog vi taxi till vår fina lägenhet som ligger mitt i smeten! Lägenheten var över förväntan... och modern. :) Fast en sak som dom varnat oss för va kylan i lägenheterna vilket stämde alldeles utmärkt! Fy satan va kallt det var.. Jag låg o vred på mig hela natten och så fort man rörde på dig blev det kallt igen.. på morgonen va det ju inte bättre..Så idag..
Dag 2: ... gick vi upp vid klockan halv 10 och käkade frukost.. sedan drog vi iväg till IKEA som låg en ganska bra bit bort! Vi köpte duntäcke, filt, påslakan och tofflor. Gemensamt köpte vi skärbräda, diskborste, duk, ljusstake, värmeljus och handdukar. allat för att göra det lite mysigare här hemma! Vi åkte taxi tillbaka eftersom det va en såpass lång väg och mycket packning.. Efter att vi fixat i ordning lite här hemma så gick vi ut på lite sight seeing på gatan utanför, ojoj va mycket affärer det finns! :) synd bara att vi gick ut under siestan. då de spanska folket tar en "powernap" :), sedan gick vi och handlade lite saker. så vi åt hemma ikväll igen! får dock ta och äta ute någondag men det finns det ju gott om tid till! Ja, så nu sitter vi här..fixar lite.. ska snart diska tänkte jag! :)


Johanna och Ida som vi åker med förresten är stört sköna! Jag va så himla orolig innan att det inte skulle bli bra osv.. men det va helt klart över förväntan :) Jag är hel nöjd! 

Här kommer lite bilder :
Palmer påväg ifrån Flygplatsen
Palmer påväg ifrån flygplatsen!

Lägenheten
Lägenheten


Kakan i solen!

Gatan snäppet ifrån vår lägenhet.


På en bro över Carrer.


IKEA och Ida


RSS 2.0